Volgende bestemming: Vietnam!

on

Mijn eigen reis door Vietnam was fantastisch. Ik ben verliefd geworden op de vriendelijke mensen, de bruisende cultuur en de diversiteit aan landschappen. Ik hoop dat jullie een zelfde ervaring op zullen doen.

Lastig land

Maar ik zal niet liegen: het kan een lastig land zijn om te verkennen. Buurlanden Thailand en het hypermoderne Japan zijn een eitje vergeleken met Vietnam, dat nog maar weinig toeristisch is en waar het daardoor lastig kan zijn van A naar B te komen.

Je zal moeten waken om niet opgelicht te worden op tours. Ook de vervuiling van het land kan tegenvallen. En het is gewoon een erg arm land. Met je westerse look zullen veel mensen je automatisch met geld associeren. 

Deze drie tips zijn vooral bedoeld voor mensen die voor het eerst een rondreis Vietnam plannen.

Vergis je niet in het formaat

Ik had me niet gerealiseerd hoe groot en uitgebreid Vietnam is tot ik directies op Google Maps ging opzoeken. Om je een idee te geven: een treinrit tussen Hanoi en Ho Chi Minh City is ongeveer 1700 kilometer en duurt zo'n 35 (!) uur. Wees dus niet te optimistich met je koers bepalen. Vietnam kan je onder verdelen in drie regio's: noord, central en south. Als een regel kan je stellen dat je op zijn minst een week nodig hebt om alle delen te verkennen. Anders ben je constant aan het haasten en dat is niet leuk.

Wisselvallig weer

Niet een beetje wisselvallig zoals een buitje in Nederland, maar drastische weersveranderingen. Het kan sneeuwen in Sapa en super heet zijn in het zuiden rondom Phu Quoc. Al met al kan je in noord Vietnam hete zomers verwachten en droge, koele winters. Met name aan de grens van China is het hier 's winters écht koud. Centraal Vietnam is heet en droog als je reist tussen januari en augustus. In het zuiden tref je het tropische klimaat. Het enige onderscheid daar is droog en nat. Het beste kan je natuurlijk in de droge periode gaan: tussen december en april.

Hanoi is gekker dan je denkt

Het artistieke, traditionele en creatieve deel van Vietnam is heel zichtbaar in Hanoi, ondanks de (verkeers)drukte van de stad. Eeuwen oude tradities zijn daar nog steeds springlevend. The Old Quarter is een fascinerend doolhof en ideaal om verdwaald te raken in lokale winkeltjes of lekker te eten op straat. Vergeet niet een kom pho te eten, het nationale gerecht dat je overal kan verkrijgen. En dat voor niet meer dan één euro!

An nao!

Voor jou?

Alcoholvrij bier: populairder dan ooit

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder. Dat komt doordat veel mensen willen drinken wat gezonder is. Maar wat is alcoholvrij bier precies? En hoe wordt...

Natuurbegraafplaats Bilthoven is een schitterende plek

Je wilt er niet te veel aan denken, maar er komt een tijd dat ook jij een uitvaart moet gaan regelen voor jouw dierbaren....

Bodywarmer voor heren geeft meer charisma!

De meeste mannen houden van dure kleding: hippe schoenen, modieuze overhemden, en stoere jeans. Een bodywarmer voor heren maakt dit helemaal af. Daarbij vaak...

Recente berichten