Tips voor een betonlook vloer

on

Vloeren met een betonlook: je ziet ze steeds vaker. Werd het enkele jaren geleden nog geassocieerd met hippe horecatenten of grote kantoorruimtes, zijn er sinds kort ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een betonlook vloer te plaatsen in hun woning. Na jaren laminaatvloertjes te hebben gelegd en onderhouden, is het bij een betonlook vloer wel aan te raden om je even te verdiepen in hoe je zelf zo'n vloer kunt realiseren en wat effectieve manieren zijn om de vloer te verzorgen.

Een geverfde betonlook vloer: dit kun je gewoon zelf

Een snelle en makkelijke manier om thuis voor een betonlook vloer te zorgen is de vloer verven met betonlook verf. Vergeet niet om dan een primer te gebruiken, anders zal de verf niet goed hechten. Na 8 uur is de primer droog en kun je de betonlook verf aanbrengen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld kriskras of geblokt. Dat is helemaal afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken.

Een massieve of gecoate betonlook vloer: stevigheid en luxe

Je kunt een betonlook vloer ook door een professional laten leggen. Er zijn enorm veel varianten, van troffelvloer of grindvloer voor de robuuste uitstraling, tot beton ciré als je voor luxe gaat. Voor elk budget is er wel iets te kiezen. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen bij een specialist in betonvloeren. Dit kan ook online, op sites zoals betonvloer.nl. Het is een groot verschil om een massieve betonvloer te laten storten of een coating van beton te laten plaatsen over je oude vloer. Een massieve betonvloer is namelijk prijziger dan een coating.  

Onderhoud van een vloer met betonlook

Betreft het een vloer met betonlook verf, dan is het aan te raden om de vloer regelmatig te reinigen met kraanwater en daarna goed droog te maken. In het water zit kalk, en dat kan sporen achterlaten. Een keer per jaar moet de vloer gereinigd worden met een speciaal schoonmaakproduct. Daarnaast is het inwrijven met bijenwas een goede manier om de vloer glanzend te houden. Als de vloer van echt beton is, kun je de oppervlakten het best impregneren of coaten om de vloer vlekbestendig te maken. Stel dat er toch doffe plekjes zijn verschenen of er zitten een aantal hardnekkige vlekken, kun je altijd nog de vloer schuren en polijsten. Voor het dagelijks reinigen zijn er diverse producten verkrijgbaar, speciaal voor dit type vloeren. Probeer hierbij het gebruik van een stoomreiniger te vermijden.

Voor jou?

Minder risico met een goede debiteurenadministratie

Als onderdemer heb je vaak te maken met het eerst doen van werk en later betaald krijgen. De meeste klanten verlangen dat je een...

Van de visa tot de vaccinatie

De vakantie is hier en we gaan weer massaal op pad. Of we zijn dat in ieder geval van plan! Maar voor we op...

Een frisse start in Den Haag

Verhuizen naar een nieuwe stad kan een spannende, maar ook stressvolle ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding en hulp kun je echter zorgen voor...

Recente berichten