Wat je moet weten met een nieuwe kat

on

De aanschaf van een kat als nieuwe huisdier is natuurlijk een leuk moment. Er komen desondanks ook veel verantwoordelijkheden bij kijken. In dit artikel bespreken we een aantal van de voorbereidingen die belangrijk zijn voor de aanschaf van een kat.

Kat aanschaffen

Het eerste waar je rekening mee moet houden is dat alhoewel katten echte knuffelbeesten kunnen zijn, ze zijn individueler dan honden. Weet dus dat alhoewel je erg veel plezier zult hebben van je kat, je hem of haar ook de ruimte zal moeten geven. Katten kunnen wel twintig jaar oud worden dus weet dat je voor lange tijd voor het huisdier zal zorgen. Als je weggaat zul je ook voor een oppas moeten zorgen.

Nadat je hebt besloten dat een kat de juiste keuze voor jou is kun je gaan beslissen wat voor kat je wilt. Wil je een kat die binnen blijft of een kat die ervan houdt om naar buiten te gaan. Zorg er ook altijd voor dat je je een kat aanschaft bij een betrouwbare en professionele fokker, of red er eentje uit het asiel. Dierenwinkels zijn meestal niet de beste plek om een huisdier te kopen omdat deze dieren vaak te snel gefokt worden. Houd er ook rekening mee dat langharige katten meer verzorging nodig hebben.

Kattenspeeltjes

De juiste kattenvoeding aanschaffen is ook belangrijk. Net zoals honden kunnen katten niet hun hele leven op dezelfde voeding leven. Als de kat jong is heeft hij of zij een andere voeding nodig dan wanneer de kat volwassen is. Ook een oude kat heeft weer andere voeding nodig. Bij katten die binnen leven kun je ook een bakje kattengras aanschaffen. Kattengras helpt bij het uitspugen van haarballen. Een kat heeft ook kattenspeeltjes nodig. Een kat houdt van dozen om in te zitten of een paal om aan te krabben. Veel mensen kennen de lazerstraaltjes waar katten graag achterna zitten maar het is wel belangrijk om deze uit de buurt van de ogen van katten te houden.

Andere kattenspeeltjes zijn stoffers. Veel kattenspeeltjes hoeven niet duur te zijn of je kunt zelfs producten uit je huis gebruiken om met je kat te spelen. Zoals bijvoorbeeld de stoffer. Houd er wel rekening mee dat een paal om aan te krabben belangrijk is voor de kat. De kat zal anders zich aan je gordijnen of stoelen of banken afkrabben. Het krabben is zo belangrijk voor een kat omdat kattennagels erg scherp zijn en altijd doorgroeien. Ze zullen deze nagels dus moeten afslijten.

Voor jou?

Heerlijk genieten met BBQ, sapjes en FairOnly bij jouw geluksfeest!

Stel je voor: een zonnige dag, goed gezelschap, heerlijk eten en drinken... Wat heb je nog meer nodig om jouw geluksfeest tot een succes...

Hoe organiseer je nu een leuke vriendinnenavond?

In betere tijden sprak ik regelmatig af met mijn vriendinnen voor een leuk avondje uit. We gingen uit eten of we gingen naar bijvoorbeeld...

Ontdek de nieuwste kledingtrends op B2B Wiki, Stoer & Schattig en Nieuws Nu!

Ben je op zoek naar de nieuwste kledingtrends? Zoek niet verder! In dit artikel bespreken we de hipste mode-items van het moment. Van B2B...

Recente berichten