Manieren om afscheid te nemen van een dierbare

on

Als een van je naasten overleed, is dit een enorm verdrietig moment. Je hebt dan tijd nodig om goed te kunnen rouwen en afscheid te nemen van deze persoon. Er zijn verschillende manieren waarop jij dit verlies kunt verwerken. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en wat de een fijn vindt, is voor de ander soms helemaal niks. In deze blog vertel ik een aantal manieren waarop je het verlies van een dierbare kan verwerken en goed afscheid kan nemen. 

Een uitvaart

Een uitvaart is een redelijk voor de hand liggende manier om afscheid te nemen van een dierbaren. Sommige mensen realiseren zich echter niet hoe mooi en fijn een uitvaart kan zijn. Deze mensen zien de uitvaart vooral als een standaard ding na het overlijden. Een uitvaart kan enorm fijn zijn om verschillende redenen. Ten eerste is een uitvaart mooi, omdat je hier steun kan geven aan elkaar. Je bent met alle vrienden en familie van de overledene bij elkaar en kunt samen herinneringen en speciale momenten delen. Daarnaast geeft de uitvaart een mogelijkheid om het af te sluiten en vrede te vinden bij het overlijden van deze persoon. Zo kun je makkelijker verder gaan met het rouwproces. 

Een paragnost

Een methode die niet voor iedereen werkt, is het in contact komen met een paragnost. Als het paranormale iets is waar je in gelooft, dan kan dit een hele fijne manier zijn om afscheid te nemen. Door middel van een paragnost kun je in contact komen met een overledene via deze persoon. Veel mensen die hierin geloven hebben ervaren dat dit ze erg geholpen heeft met het verwerken van het verdriet. Door in contact te komen met de overledene, kun je vrede vinden met het overlijden van deze persoon en de periode van rouw achter je laten.

Schrijven

Een laatste methode die ik graag wil delen, is het opschrijven van je gevoelens en emoties. Dit is iets wat maar weinig mensen doen en waarvan ook maar weinig mensen weten hoe erg dit kan helpen. Door bijvoorbeeld te schrijven over alle geweldige ervaringen en momenten met deze persoon, kun je met een fijn gevoel terugkijken op alle herinneringen. Ook dit kan helpen met de rouwverwerking en het afscheid nemen. Zelf heb ik dit veel gedaan na het overlijden van mijn opa. In mijn ervaring heeft mij dit erg geholpen om vrede te krijgen met zijn overlijden, doordat ik met een lach op mijn gezicht terug kon kijken op alle mooie momenten. 

Voor jou?

Tips om zo goedkoop mogelijk te kunnen verhuizen

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen een grote stap. Of je nou uit huis gaat of verhuist naar een ander...

Vakantie in Antalya

Antalya is een van de meest populaire vakantie steden in Turkije. Antalya is een grote stad aan de Middellandse Zee.  Antalya is een toplocatie voor...

Welke grootte container is perfect voor jou?

Tijdens corona zaten veel mensen lange tijd thuis. Het is dan natuurlijk niet gek dat je een grote schoonmaak gaat doen of je interieur...

Recente berichten