Tips bij het kopen van een nieuwe fiets

on

Het is weer zover, je hebt een nieuwe fiets nodig. Om welke reden dan ook: je oude fiets is te oud geworden, is gestolen, zit niet meer goed omdat je gegroeid bent, het maakt niet uit. Wel is de fietsenmarkt erg veranderd en heb je nu allerlei verschillende soorten fietsen. Maar waar begin je nou je zoektocht? Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet waar je moet beginnen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe fiets!

Het gebruik

Allereerst moet je aan jezelf vragen waar je je fiets voor wilt gebruiken. Moet je er elke dag mee naar Amsterdam centraal en zet je hem daar op slot? Dan is het natuurlijk niet erg slim om een dure en ontzettend mooie fiets aan te schaffen. Je loopt op dit soort grote plekken natuurlijk meer risico dat je fiets wordt gestolen, zeker als hij in hele goede staat is. Gebruik je hem om boodschappen te doen of de algemene dingen? Dan kan je natuurlijk een betere fiets kopen waar je dan ook lang mee kan doen.

Als je nou echt hele fietstochten wil maken voor plezier, is het belangrijk dat je echt een goede fiets koopt. Voor de wat minder fitte mensen is een elektrische fiets dan natuurlijk ook nog ene mogelijkheid. Op professioneel gebied moet je echt goed onderzoek doen naar wat voor functies jij nodig hebt voor de bepaalde sport die je uitoefent.

Framemaat

Als je weet waar je je fiets voor wilt gebruiken, is het belangrijk om te weten wat voor framemaat je hebt. Dit kan je gewoon laten opmeten. Om controle te hebben over je fiets en om fysieke klachten te voorkomen, is een juist framemaat ontzettend belangrijk.

Het zadel

Bij het kopen van een nieuwe fiets is het goed om even een testronde te fietsen. Zo voel je gelijk of het zadel waar je op zit bij jou past. Het kan namelijk zijn dat bepaalde zadels niet bij jou passen waardoor je zadelpijn krijgt. Je kan altijd nog vragen of ze een ander zadel op de fiets die jij graag wil, willen zetten.

Fietsenwinkel Wijchen

Zoals er al eerder benoemd werd, is een testrit erg belangrijk. Daarom moet je altijd even langs de winkel gaan. Fietsenwinkel Wijchen heeft een breed assortiment waar ze verschillende fietsen in hebben voor verschillende doeleinden. Hier kan je dus op elke fiets die jou aanstaat een testrit doen en erachter komen welke fiets het beste bij jou past. Succes!

Voor jou?

Bodywarmer voor heren geeft meer charisma!

De meeste mannen houden van dure kleding: hippe schoenen, modieuze overhemden, en stoere jeans. Een bodywarmer voor heren maakt dit helemaal af. Daarbij vaak...

De betekenis van duurzaamheid voor Hedgehog Company

Als je aan duurzaamheid denkt, denk je misschien aan recycling, het verminderen van afval of energiezuinig leven. Maar wat betekent duurzaamheid eigenlijk voor een...

Je bent een geluksvogel met deze gadget

Je kent vast wel van die nachten dat je maar licht te woelen en te draaien in je bed, maar niet de lekkere houding...

Recente berichten