Waar moet je aan denken bij het starten van een onderneming?

on

Veel mensen hebben een eigen onderneming en het is daarnaast steeds populairder hier een start mee te maken. Hoewel het ondernemen veel voordelen heeft, is toch niet iedereen gemaakt voor het ondernemen. Er komt daarnaast veel kijken bij het hebben van een onderneming. Bij het starten van een onderneming is het dus ook belangrijk dat je hier goed over nadenkt en zorgt dat je alles op orde hebt, maar waar moet je dan aan denken? Hieronder lees je meer!

Schrijf een plan

Voordat je kunt beginnen met het ondernemen, is de eerste stap een plan schrijven. Hierdoor kun je er namelijk achter komen wat je precies wilt. Je schrijft als het ware een gedetailleerde beschrijving van je toekomstige onderneming. Wat wil je bijvoorbeeld doen? En wat wil je bereiken? Stel je wilt producten gaan verkopen, is het handig om na te denken over verzendmethodes of een winkel. Hier heb je namelijk weer verschillende soorten producten voor nodig, zoals bijvoorbeeld een vouwdoos. Ook kan het zijn dat je kleine producten gaat verkopen, waardoor je een brievenbusdoos kunt gebruiken. Door al deze dingen op te schrijven, maak je het niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld banken.

Welke rechtsvorm kies je?

Daarna is het van belang dat je de keuze maakt voor welke soort rechtsvorm je gaat. Zo heb je bijvoorbeeld een eenmanszaak, maar kun je ook gaan voor VOF, ZZP of bv. Iedere rechtsvorm is weer anders. Ze verschillen bijvoorbeeld bij de aansprakelijkheid of verdeling van aandelen. Denk dus goed na over welke keuze je gaat maken. 

Schrijf je in

Wanneer je in het bezit bent van een onderneming of een onderneming wilt starten, moet je ook langs de Kamer van Koophandel zijn geweest. Hier kun je je laten inschrijven in het Handelsregister. Dit is een basisregistratie voor ondernemingen en rechtspersonen in Nederland. Wanneer je begint met een VOF, CV of maatschap, kun je een persoonlijke inschrijving bij de Kamer van Koophandel doen. Op het moment dat je een onderneming met rechtspersoonlijkheid wilt starten, moet je je inschrijving in de meeste gevallen door een notaris laten regelen. 

Denk aan belastingen

Op het moment dat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ben je ook ingeschreven bij de Belastingdienst. Deze gegevens worden vanuit de Kamer van Koophandel gelijk doorgegeven. Wanneer je gegevens bij de Belastingdienst zijn, wordt er automatisch een btw-identificatienummer met je gecommuniceerd. Als ondernemer moet je belasting afdragen. Het is van belang dat je je hierin verdiept. 

Voor jou?

Bodywarmer voor heren geeft meer charisma!

De meeste mannen houden van dure kleding: hippe schoenen, modieuze overhemden, en stoere jeans. Een bodywarmer voor heren maakt dit helemaal af. Daarbij vaak...

Quercetine: een wetenschappelijke blik

Quercetine is een soort flavonoïde, een klasse van plantenverbindingen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het komt voor in verschillende voedingsmiddelen, waaronder bladgroenten, bessen, tomaten...

Een goede motorverzekering afsluiten is erg belangrijk

Als je sindskort in het bezit bent van een motor, is het erg belangrijk dat je hier de juiste verzekering voor afsluit. Zo zijn...

Recente berichten