Bijenwas en olijfolie – essentials voor thuis

on

Waarom zijn bijenwas waxinelichtjes zo geweldig?

Bijenwas waxinelichtjes zijn de beste kaarsen ooit, zoals wij vaak verkondigen. In het verleden werden bijenwaskaarsen geprefereerd door de adel en de kerk vanwege hun mooie licht en heerlijke parfum. Het is misschien nog steeds de favoriete kaarsensoort, tenminste onder degenen die informatie hebben waarop zij hun keuze kunnen baseren. Het goede nieuws is dat de meeste mensen zich nu kaarsen van bijenwas kunnen veroorloven. De schoonste, helderste en langst brandende kaarsen zijn gemaakt van bijenwas. Dit is hoe dergelijke kwaliteiten resulteren in een fantastische kaars. 

Kaarsen van 100% zuivere bijenwas hoeven niet chemisch bewerkt te worden. Bijenwas is een van de dichtste wassen en een met een hoog smeltpunt. Dit betekent dat bijenwas geen chemische behandelingen, verharders of additieven nodig heeft om een hoogwaardig product te maken. Onze techniek om kaarsen te maken is eenvoudig en milieuvriendelijk. We beginnen met het verkrijgen van bijenwas rechtstreeks uit de korf. Daarna smelten we het en verwijderen we alle onzuiverheden, want bijenwas moet schoon zijn om goed te kunnen branden. Onze bijenwas kan nu worden gegoten nadat het is gezuiverd. Elke kaars wordt met de hand gebrand om hem af te maken. Ik ben nu klaar! Omdat bijenwas dat niet nodig heeft, geven wij onze kaarsen nooit synthetische geuren of kleuren. 

Langer en helderder branden 

Het lichtspectrum van bijenwaskaarsen is vergelijkbaar met dat van zonlicht. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hoge smeltpunt van bijenwas, dat ongeveer 65° C bedraagt. Bijenwas produceert de helderste, warmste vlam omdat het een hoger smeltpunt heeft dan andere wassen. Bovendien gaan bijenwaskaarsen langer mee dan de meeste andere kaarsen. Omdat hij langzamer brandt en door zijn hoge dichtheid minder druipt, geloven veel mensen dat kaarsen van bijenwas druipvrij zijn. 

Hoe wordt olijfolie gemaakt en wat is het? 

Een voorbeeld van een olie is olijfolie, die gemaakt wordt van de vrucht van de olijfboom, de olijf. De productieprocedure is eenvoudig. Hoewel olijven kunnen worden geperst om hun olie te verkrijgen, houdt de hedendaagse techniek in dat de olijven worden geplet, samengevoegd en vervolgens gecentrifugeerd om de olie van het vruchtvlees te scheiden. Probeer nu olijfolie Samos – olijfolie van hoge kwaliteit!

Na het centrifugeren blijft er een kleine hoeveelheid olie achter. De resterende olie, genaamd olie uit afvallen van olijven, kan worden geëxtraheerd met behulp van chemische oplosmiddelen. Er zijn verschillende soorten olijfolie, en elke soort heeft een andere voedingswaarde en verwerkingsgraad. Naast olijfolie, is een ander populair product; verse honing, ook wel rauwe honing. Net als olijfolie, kun je verse honing kopen ook gemakkelijk online.

Voor jou?

Kies je avontuur uit

Als het gaat om familiereizen, is de wereld je speeltuin. Of je nu zin hebt in een luie strandvakantie, een culturele stedentrip of een...

3 tips voor het besproeien van je gazon

Ben je van plan om van het zomer je gazon te besproeien? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden....

Flyers laten drukken voor je onderneming 

Voor iedere onderneming is het belangrijk om geld te investeren in marketing. Het is namelijk zo dat als je onderneming geld investeert in de...

Recente berichten