Bijenwas en olijfolie – essentials voor thuis

on

Waarom zijn bijenwas waxinelichtjes zo geweldig?

Bijenwas waxinelichtjes zijn de beste kaarsen ooit, zoals wij vaak verkondigen. In het verleden werden bijenwaskaarsen geprefereerd door de adel en de kerk vanwege hun mooie licht en heerlijke parfum. Het is misschien nog steeds de favoriete kaarsensoort, tenminste onder degenen die informatie hebben waarop zij hun keuze kunnen baseren. Het goede nieuws is dat de meeste mensen zich nu kaarsen van bijenwas kunnen veroorloven. De schoonste, helderste en langst brandende kaarsen zijn gemaakt van bijenwas. Dit is hoe dergelijke kwaliteiten resulteren in een fantastische kaars. 

Kaarsen van 100% zuivere bijenwas hoeven niet chemisch bewerkt te worden. Bijenwas is een van de dichtste wassen en een met een hoog smeltpunt. Dit betekent dat bijenwas geen chemische behandelingen, verharders of additieven nodig heeft om een hoogwaardig product te maken. Onze techniek om kaarsen te maken is eenvoudig en milieuvriendelijk. We beginnen met het verkrijgen van bijenwas rechtstreeks uit de korf. Daarna smelten we het en verwijderen we alle onzuiverheden, want bijenwas moet schoon zijn om goed te kunnen branden. Onze bijenwas kan nu worden gegoten nadat het is gezuiverd. Elke kaars wordt met de hand gebrand om hem af te maken. Ik ben nu klaar! Omdat bijenwas dat niet nodig heeft, geven wij onze kaarsen nooit synthetische geuren of kleuren. 

Langer en helderder branden 

Het lichtspectrum van bijenwaskaarsen is vergelijkbaar met dat van zonlicht. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hoge smeltpunt van bijenwas, dat ongeveer 65° C bedraagt. Bijenwas produceert de helderste, warmste vlam omdat het een hoger smeltpunt heeft dan andere wassen. Bovendien gaan bijenwaskaarsen langer mee dan de meeste andere kaarsen. Omdat hij langzamer brandt en door zijn hoge dichtheid minder druipt, geloven veel mensen dat kaarsen van bijenwas druipvrij zijn. 

Hoe wordt olijfolie gemaakt en wat is het? 

Een voorbeeld van een olie is olijfolie, die gemaakt wordt van de vrucht van de olijfboom, de olijf. De productieprocedure is eenvoudig. Hoewel olijven kunnen worden geperst om hun olie te verkrijgen, houdt de hedendaagse techniek in dat de olijven worden geplet, samengevoegd en vervolgens gecentrifugeerd om de olie van het vruchtvlees te scheiden. Probeer nu olijfolie Samos – olijfolie van hoge kwaliteit!

Na het centrifugeren blijft er een kleine hoeveelheid olie achter. De resterende olie, genaamd olie uit afvallen van olijven, kan worden geëxtraheerd met behulp van chemische oplosmiddelen. Er zijn verschillende soorten olijfolie, en elke soort heeft een andere voedingswaarde en verwerkingsgraad. Naast olijfolie, is een ander populair product; verse honing, ook wel rauwe honing. Net als olijfolie, kun je verse honing kopen ook gemakkelijk online.

Voor jou?

Quercetine: een wetenschappelijke blik

Quercetine is een soort flavonoïde, een klasse van plantenverbindingen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het komt voor in verschillende voedingsmiddelen, waaronder bladgroenten, bessen, tomaten...

Bijenwas en olijfolie – essentials voor thuis

Waarom zijn bijenwas waxinelichtjes zo geweldig? Bijenwas waxinelichtjes zijn de beste kaarsen ooit, zoals wij vaak verkondigen. In het verleden werden bijenwaskaarsen geprefereerd door de...

Een cryptokoersgids geef alle benodigde informatie om te beginnen met beleggen

Iedereen heeft van cryptocurrency gehoord. En ook al ben je geen belegger of totaal niet bekend met de werking van crypto-munten, je zal waarschijnlijk...

Recente berichten