Wake up and wakeboard!

on

Het zoute water vliegt en spat je om de oren. Je voelt af en toe een druppel tegen je slaap aan tikken, alsof hij je aandacht probeert te trekken. Je proeft zout en je ogen prikken. Het zonlicht weerspiegelt overal en je voeten trillen door de snelheid van je board. Je hand sluit zich nog steviger om je board en je leunt een beetje naar achter. Vertrouwen. Rust. Je glimlacht. Zou je dit gevoel een keer willen ervaren? Dan wordt het misschien tijd om te investeren in een wakeboard, het is de beste beslissing die je dit jaar gaat maken!

Wakeboarding 101

Wakeboarding als sport is het geestelijke zusje van surfen en is in 1985 in de Verenigde Staten uitgevonden. Tony Finn, een ervaren surfer, ontwikkelde een kleinere surfplank met twee banden om je voeten op hun plek te houden; het wakeboard. Voor wakeboarding hoef je niet te wachten op natuurlijke golven. Je houdt je met een arm vast aan een handvat dat verbonden is aan een speedboot. Die speedboot trekt je over het water en geeft jou en je wakeboard de snelheid die jullie nodig hebben om trucs te doen.

Let op!

Er zijn allerlei stunts en trucs te doen met een wakeboard. Omdat je ook een handvat heb om rekening mee te houden, zijn deze soms wat ingewikkeld, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je van je plank afvalt. De ingebouwde voetbanden van het wakeboard houden je stevig op je plek. Het is tijdens wakeboarding mogelijk om 360 graden te draaien in de lucht, salto’s te maken (en achteruit-salto’s), de boot te gebruiken als een aandrijving om horizontaal door de lucht te kunnen vliegen en nog veel meer. Een goed wakeboard is hiervoor essentieel. Alle wakeboards worden gemaakt van hetzelfde materiaal als waterski’s; een kunststofbasis omhult met glasvezel. Er zijn ook verschillende soorten en vormen die allemaal gespecialiseerd zijn voor een andere wakeboarding-stijl, dus let daar goed op bij het aanschaffen van een wakeboard.

Dus, of je nu een professioneel watersporter bent die een nieuwe uitdaging zoekt of een beginner die de sport wel  een keer wilt proberen, wakeboarding is waarschijnlijk iets voor jou. Koop een wakeboard, vindt een speedboot (het liefst mét kapitein) en succes!

Voor jou?

Van de visa tot de vaccinatie

De vakantie is hier en we gaan weer massaal op pad. Of we zijn dat in ieder geval van plan! Maar voor we op...

Dompel je huis en tuin onder in die gezellige kerstsfeer

Het is elk jaar opnieuw weer een speciale periode waarin warmte en gezelligheid centraal staan en waarin we meer dan anders tijd maken voor...

De volgende stap met jouw bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en wil je deze naar een volgend level brengen? Dan is het slim om te kijken wat er voor...

Recente berichten