Hoe kan je ongelukjes in huis zoveel mogelijk voorkomen?

on

In huis kunnen er veel kleine ongelukjes gebeuren. Eigenlijk is het teveel om op te noemen, maar een aantal veelvoorkomende ongelukjes zijn hier uitgelicht. Lees van tevoren door wat je kan doen om een ongelukje zoveel mogelijk te voorkomen.

Brand

Bijna iedereens grootste nachtmerrie is wel dat je huis afbrandt, terwijl jij of je geliefden er nog in zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om deze afgrijselijke nachtmerrie voor te zijn. Er zijn vele items voor brandpreventie te koop. De meest voordehandliggende zijn natuurlijk brandmelders, koolmonoxidemelders en een brandblusser, maar laat je vooral eerst goed voorlichten. Daarnaast zijn er ook manieren om risico op brand te beperken: kijk goed naar de labels van de items die je in de droger of wasmachine stopt, blijf erbij als je elektrische apparaten aanzet, blijf erbij als je eten kookt en berg gevaarlijke stoffen op de juiste manier op. Haal daarnaast ook opladers uit de stopcontacten bij geen gebruik.

Ongelukken met kleine kinderen

Kleine kinderen zien geen gevaar. Het is aan jou als ouder of verzorger om ze te beschermen. Haal koordjes weg van raambekleding, zet sloten op de ramen, neem traphekjes, plaats hoekjes op scherpe punten van tafels, zet de deurklinken omhoog en berg gevaarlijke items veilig buiten hun bereik op. En blijf te allen tijden bij je jonge kindje in de buurt, zodat je hem of haar non-stop in de gaten kan houden.

Badkamer of toilet overstroomd?

Soms kan het zijn dat je er zo’n beetje alles aan hebt gedaan om ongelukjes in huis te voorkomen en staat toch ineens je badkamer of toilet helemaal vol met water. Tja, je kan nou eenmaal niet alles voorkomen. Wat je wel kan doen, is het juiste bedrijf inschakelen. Woon je toevallig in de buurt van Ede, dan kan je kijken op de site van riool ontstoppen ede. Zij zullen je helpen. Dit bedrijf zit overigens in heel Nederland en heeft reeds jarenlang ervaring.

Verzekeringen

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms is dat helaas niet altijd mogelijk. Wat je wel bij voorbaat kan doen is alle tips van hierboven opvolgen én het op de juiste manier verzekeren van je jezelf, je huis en je spullen. Denk hierbij aan een goede zorgverzekering, maar ook een inboedel- en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering. Mocht er na al je goede pogingen om het huis te beschermen toch een ongelukje gebeuren, dan kan je altijd je verzekeringsmaatschappij inschakelen als er iets is gebeurd.

Voor jou?

Alle voordelen van een camera beveiligingssysteem onder elkaar

Camerabeveiliging is tegenwoordig van cruciaal belang voor zowel thuis, als bij een bedrijf. Het wordt steeds makkelijker voor inbrekers om ergens binnen te komen...

Je kledingkast aanvullen met nieuwe kleding!

Heb jij ook wel eens van die momenten waarbij je voor jezelf vindt dat je het verdiend om kleding te bestellen? Het is wellicht...

Gipsplaten: voor een geluiddichte studio vol muziek

Jaren geleden heb ik gewerkt voor een ziekenomroep van een verpleeghuis. Ja, die had je toen nog. Met mijn oudere collega draaiden we een...

Recente berichten