Een bedrijf verduurzamen: tips

on

Steeds meer mensen zijn bezig met het veranderen van hun leefgewoontes om duurzamer te leven. Het klimaat speelt immers een grotere rol in de toekomst en iedereen wordt zich hier steeds meer van bewust. Je ziet het terug in de manier waarop mensen boodschappen doen, maar ook voor bedrijven is het belangrijk om zich hier mee bezig te houden. Een duurzaam bedrijf heb je niet zomaar, er zijn een hoop stappen die je moet doorlopen voordat je kan stellen dat je duurzaam bent. Deze stappen zijn ontzettend veel waard, je bedrijf heeft meer waarde wanneer duurzaam, vooral vanwege de focus op de toekomst waarin eigenlijk alle bedrijven veranderingen door zullen moeten voeren om duurzamer te worden. Hier zijn een paar tips te lezen over hoe je in kleine stappen een groot verschil kan maken in het verduurzamen van je bedrijf.

Afvalverwerking

Wanneer men denkt aan het werken aan verduurzamen is een van de eerste dingen vaak: het scheiden van afval. En dit is voor een bedrijf een belangrijke stap richting milieuvriendelijker te werk gaan. Afval kan gescheiden worden in verschillende stromen en per bedrijf is het verschillend van welk afval er sprake is. Het is absoluut niet moeilijk om hiermee te beginnen. Het is mogelijk om containers te huren voor alle soorten afval en het grootste voordeel is dat bedrijfsafval ophalen ook geen probleem is. Het enige wat je dus hoeft te doen is het juiste afval verzamelen. Dit bespaart je op lange termijn niet alleen geld, maar het is ook ontzettend duurzaam.

Milieuvriendelijke producten

Vervolgens kun je er voor kiezen om te gaan werken met milieuvriendelijke producten. Dit kan gelden voor alle artikelen in het hele kantoor, maar je kan ook beginnen met bijvoorbeeld het toiletpapier, of de koffieproducten. Dit hoeft je niet perse meer te kosten, je verandert alleen het materiaal van het product. Zo kun je van plastic bekers over gaan op papieren bekers, deze zijn makkelijk te scheiden en nog makkelijker om te recyclen.

Energie

Als laatste kun je gaan letten op het energieverbruik. In een kantoor is het nog niet heel gebruikelijk dat hier enorm op wordt gelet. Thuis ervaar je immers zelf de consequentie van stoken. In een kantoor merk je het gevolg niet. Maar op lange termijn heeft juist deze verandering het grootste effect. Hoe meer kantoren deze veranderingen doorvoeren, hoe beter dat is voor het klimaat. Het is cliché maar waar: de kleinste veranderingen hebben op lange termijn de grootste gevolgen!

Voor jou?

Van de visa tot de vaccinatie

De vakantie is hier en we gaan weer massaal op pad. Of we zijn dat in ieder geval van plan! Maar voor we op...

Waarom kiezen voor xenon verlichting?

Waarom kiezen voor xenon verlichting? Deze vraag zien we steeds vaker voorbij komen bij mensen die zoeken naar nieuwe verlichting. Xenon verlichting is momenteel...

Met de fiets op vakantie gaan

Het komt steeds minder vaak voor maar er zijn nog steeds mensen die voor een fietsvakantie kiezen. Ze gaan dan meestal naar bergachtige gebieden...

Recente berichten