Hoe lang kan een partytent blijven staan?

on

 

Wanneer je een groot feest of evenement gaat organiseren in de buitenlucht komen daar over het algemeen de huur en het opzetten van party tenten bij kijken. Party tenten hebben vele voordelen. Party tenten bieden bescherming van bezoekers van jouw evenement tegen vervelende weersomstandigheden en ook heel belangrijk: ze brengen ook sfeer. Als je op een smaakvolle manier partytenten uitkiest en aankleedt, dan heeft dat significant effect op de sfeer en ervaring van jouw bijeenkomst of event. Wanneer je in Nederland een evenement in de buitenlucht wilt organiseren, raden wij je aan eens contact op te nemen met een specialist partytent huren Eindhoven, die je kan voorzien van allerlei interessante tentopties en advies.

Een vraag die wij vaker horen: hoe lang kan een party tent blijven staan? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we kijken naar twee aspecten: het ene is de structuur van de tent, het andere is de toestand van de grond.

Structuur van de tent

Partytenten zijn alleen ontworpen als tijdelijke constructies. Als je ze lange tijd in gebruik hebt, moeten er bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen. Controleer het regelmatig op tekenen van slijtage, controleer de sterkte van de bungees en zorg ervoor dat er geen water of sneeuw op het dak komt en laat het niet achter in extreme weersomstandigheden. Dit zijn allemaal wel voor de hand liggende zaken en het belangrijkste is om hierbij simpelweg je gezonde verstand te gebruiken.

Toestand van de ondergrond

De grond is alleen een punt van aandacht als de partytent op gras komt te staan. Als het gras lange tijd bedekt is, kan het grondzeil eronder bedekt worden met rottend gras dat stinkt. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling en kun je je bezoekers niet aandoen. We hebben die geur alleen maar meegemaakt als de vloer eenmaal is opgenomen, en nooit terwijl de tent in gebruik is.

Je kunt de vloer een week of twee neerleggen en het enige dat zal gebeuren is dat het gras een beetje geel wordt. Een paar weken later is het geen probleem meer. Als het langer is dan dat, dan zal het gras waarschijnlijk afsterven en moet het opnieuw worden gezaaid.

Ga niet aan de slag met ‘ademende’ vloeren of matten. Dit zorgt namelijk voor condensatie, maar ook als het langdurig wordt achtergelaten, groeit het gras gewoon door het gaas. Deze optie is dus niet aan te raden. Zolang je naar bovenstaande twee aspecten kijkt en hier voorzorgsmaatregelen voor neemt, kun je zonder problemen en stress dagenlang party tenten inzetten voor jouw evenement. Veel succes gewenst!

Voor jou?

Suikerzoete verwennerij bij Suusathome en handige autochecks!

Ben je op zoek naar heerlijke suikerwerk of wil je snel en eenvoudig een auto check uitvoeren? Dan ben je hier aan het juiste...

Wat je moet weten met een nieuwe kat

De aanschaf van een kat als nieuwe huisdier is natuurlijk een leuk moment. Er komen desondanks ook veel verantwoordelijkheden bij kijken. In dit artikel...

Hoe organiseer je nu een leuke vriendinnenavond?

In betere tijden sprak ik regelmatig af met mijn vriendinnen voor een leuk avondje uit. We gingen uit eten of we gingen naar bijvoorbeeld...

Recente berichten