3 tips voor het besproeien van je gazon

on

Ben je van plan om van het zomer je gazon te besproeien? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld handig om niet overdag te sproeien, vooral niet als er veel zon staat. Benieuwd waarom dat is? Lees dan verder!

Besproei in de avond

Een van de beste tips die we je kunnen geven is om in de avond je tuin te sproeien. Door ‘s avonds te sproeien geef je het water genoeg tijd om te laten intrekken in de grond en verklein je de kans op verbranding. Wanneer jij zoals in de inleiding beschreven je tuin overdag bewatert, is de kans heel groot dat je gras verbrandt. Dit komt doordat het gras dan nat wordt gemaakt en de zon erop staat. Hierdoor heeft het water geen tijd om in te trekken, het water wordt een soort vergrootglas waardoor je gras verbrandt en het water even later verdampt. Als je gazon is verbrand kun je dit heel gemakkelijk herkennen. Je gazon is dan in plaats van groen, gelig of bruin.

Begin op tijd met besproeien

In Nederland wordt het steeds warmer ook al eerder in het seizoen. Zo hebben wij dit jaar al een paar dagen gehad dat het boven de twintig graden was. Dat is natuurlijk super lekker, maar als je je gazon niet op tijd besproeit dan kan het uitdrogen. Begin dus op tijd met besproeien. Een nevelsproeier zou hier een goede optie voor kunnen zijn. Deze verspreidt kleine waterdeeltjes over een groot oppervlak. Zo krijgt je hele gazon gegarandeerd water. Als je een geen sproeier hebt, kan bijvoorbeeld een tyleenslang ook het werk doen. Een tyleenslang is een voorbeeld van een druppelslang.

Sproei niet te vaak

Iets wat ook echt een groot verschil kan maken en wat dus ook een goede tip is, is om niet te vaak te sproeien. Je kunt beter 2 dagen in de week wat langer sproeien dan iedere dag een klein beetje. Wanneer je iedere dag een klein beetje sproeit, went het gras hieraan en dit heeft gevolgen voor de opname van voedingsstoffen. Uiteindelijk zal je gras dus uitdrogen omdat je het op de verkeerde manier besproeit. Zorg er daarom voor dat je het gras met regelmat besproeid, maar ook weer niet te vaak. Dit bespaart je zowel tijd als onnodige schade aan het gazon. Mocht je nou echt niet weten hoe je jouw tuin het beste kan onderhouden, dan is het ook mogelijk om advies te vragen bij een tuincentrum.

 

Voor jou?

Gelukkig bijt ik geen nagels meer

Iedere gek zijn gebrek, dat zegt mijn moeder altijd. En het zal je niks verbazen dat dit ook echt waar is. Vraag maar eens...

Ontdek de rol van geluksduiven bij BeautyEtc, Sien&Co en Veertigplussers!

Heb je ooit gehoord van geluksduiven en hun bijzondere betekenis? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van geluksduiven en hun...

Tips om zo goedkoop mogelijk te kunnen verhuizen

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen een grote stap. Of je nou uit huis gaat of verhuist naar een ander...

Recente berichten