Welke grootte container is perfect voor jou?

on

Tijdens corona zaten veel mensen lange tijd thuis. Het is dan natuurlijk niet gek dat je een grote schoonmaak gaat doen of je interieur eens wat wilt veranderen. Eindelijk heb je tijd om de kelder uit te pluizen en alle rotzooi die je jaren lang hebt verzamelt weg te gooien. Maar waar laat je al die spullen? Je kunt natuurlijk het grofvuil laten komen, maar vaak halen zij alleen spullen op als het past binnen 1 kubieke meter. Een ander nadeel hiervan is dat je eerst ee afspraak moet maken en je de spullen erg vroeg in de ochtend moet klaarzetten. Ook kun je zelf naar de stort rijden, maar met veel vuilnis moet je vaak wel een paar keer op en neer. Vaak is een perfecte oplossing om een container te huren. Deze kun je makkelijk voor je huis zetten en kun je al je vuilnis is kwijt. Containers kun je vinden in alle formaten, zo bestaat er een 6m3 container of een 10m3 container. Met onderstaande tips weet je welk formaat jij nodig hebt.

3m3 container

Een 3m3 container heeft ongeveer de grootte van een halve parkeerplaats. Wanneer je een kamer uit gaat pluizen is dit vaak wel een juiste groote. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van een badkamer. In een 3m3 container heb je genoeg ruimte om al je oude tegels, het toilet en bijvoorbeeld de douche hierin kwijt te kunnen.

6m3 container

Logischerwijs is een 6m3 container natuurlijk twee keer zo groot als een 3m3 container en is dus zo groot als ongeveer 1 parkeerplaats. Omdat hier veel in past, maar het toch makkelijk op straat te plaatsen is, is dit formaat container erg populair.

10m3 container

Hoewel een 10m3 container natuurlijk een stuk groter is dan een 6m3 container, neemt dit ook maar 1 parkeerplaats in beslag. Dit komt doordat deze container een stuk hoger is. Je kunt zowel een gesloten als een open 10m3 afvalcontainer huren en daarom is het goed om te kijken wat het beste bij jouw wensen past zodat je de juiste container zult huren.

Zelf berekenen

Bij het uitgraven van je tuin of het afbreken van muren kun je makkelijk zelf berekenen welk formaat container gepast is. Bij het afgraven van grond moet je eerst uitrekenen hoeveel vierkante meter grond je hebt en hoe diep je wilt graven. Dit vermenigvuldig je eerst met elkaar en vervolgens met 1,3, de uitkomst hiervan is de grootte van de container! Voor het afbreken van muren kun je dezelfde formule gebruiken.

 

Voor jou?

3 Tips om het magazijn op orde te houden

Als je in bezit bent van een magazijn dan heeft deze vaak onderhoud nodig. Als je hier niet naar om kijkt dan kan je...

Natuurbegraafplaats Bilthoven is een schitterende plek

Je wilt er niet te veel aan denken, maar er komt een tijd dat ook jij een uitvaart moet gaan regelen voor jouw dierbaren....

Je bent een geluksvogel met deze gadget

Je kent vast wel van die nachten dat je maar licht te woelen en te draaien in je bed, maar niet de lekkere houding...

Recente berichten