Waar kun je nitril handschoenen kopen?

on

Nitril handschoenen zijn in veel verschillende sectoren heel belangrijk. Deze beschermende handschoenen zijn namelijk speciaal gemaakt om heel hygiënisch te kunnen gaan. Daarom zie je vooral mensen in de zorg gebruik maken van nitril handschoenen. Maar zij zijn absoluut niet de enige mensen die veelvuldig gebruik maken van nitril handschoenen. Zo worden ze ook veelvuldig gedragen door tandartsen. Daar is hygiëne natuurlijk ook onwijs belangrijk. Hetzelfde geldt voor mensen in de voedselindustrie. Je moet er toch niet aan denken dat deze mensen je voedsel met hun blote handen aanraken! Het moge dus duidelijk zijn dat de nitril handschoenen enorm belangrijk zijn. Maar waar je koop je deze handschoenen het beste? Die vraag wordt in dit blog beantwoord.

Nitril handschoenen kopen in een medische groothandel

Het beste is om nitril handschoenen te kopen in een medische groothandel. Kwalitatief goede medische groothandels bieden ook kwalitatief goede nitril handschoenen. Dit is natuurlijk essentieel om de hygiëne te waarborgen, in welke sector de handschoenen ook gebruikt worden. Daarnaast is het handig om de handschoenen in grote hoeveelheden aan te bieden, in verschillende maten. Je hebt ze namelijk altijd nodig en ze gaan toch een keer op. In feite maakt het dus niet uit in welke hoeveelheden je ze inslaat. Lekker ruim inslaan dus!

Nitril handschoenen kopen in een andere winkel

Natuurlijk zijn de nitril handschoenen ook te koop via andere winkels. Het grote probleem van deze nitril handschoenen is vaak dat ze van een bepaald merk worden aangeboden. Je weet nooit helemaal zeker of dat merk kwalitatief wel goed is. In een medische groothandel heb je vaak de keuze tussen de verschillende merken en is vaak ook meer kennis aanwezig. Zodoende kun je er bij een medische groothandel eerder vanuit gaan dat de nitril handschoenen van goede kwaliteit zijn.

Wat is het verschil tussen nitril handschoenen en latex handschoenen?

Nitril handschoenen en latex handschoenen worden vaak in één adem genoemd, terwijl er toch en belangrijk verschil zit tussen deze verschillende beschermende handschoenen. Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Dit is dus niet van natuurlijke producten gemaakt, maar van plastic. Meer van PVC, om nog specifieker te zijn. Latex handschoenen zijn wel gemaakt van natuurlijk rubber. Dit is vaak afkomstig van de rubberboom, die weer voornamelijk in Brazilië of Azië groeit. Het grote nadeel van latex handschoenen ten opzichte van nitril handschoenen is dat mensen sneller gevoelig zijn voor latex handschoenen. Latex allergie is echt een ding en natuurlijk erg vervelend. Niet zo gek ook dat nitril handschoenen dan ook vaak wat populairder zijn. Qua comfort en sterkte verschillen deze soorten handschoenen ook niet zo veel.

Voor jou?

Kies je avontuur uit

Als het gaat om familiereizen, is de wereld je speeltuin. Of je nu zin hebt in een luie strandvakantie, een culturele stedentrip of een...

Black Bananas sale tijdens Black Friday!

Het is weer Black Friday! Grootste kortingen bij bijna alle webwinkels, tuincentra, kledingwinkels, bouwmarkten en nog veel meer! Waar het een aantal jaar geleden...

De volgende stap met jouw bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en wil je deze naar een volgend level brengen? Dan is het slim om te kijken wat er voor...

Recente berichten