Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

on

Het is dan misschien nog wel hartje winter, maar de tijd vliegt en voor je het door hebt is het alweer voorjaar. En dat betekent: tijd voor de grote lenteschoonmaak! Begin het voorjaar goed met een mooi, schoon huis – en ook als ne nog iets wilde veranderen of verbouwen is dit het perfecte moment. Zo kun je met een gerust hart je schone huisje achterlaten terwijl jij al je vrije tijd buiten in het zonnetje spendeert. 

Opruimen

Voordat er goed schoongemaakt kan worden, is opruimen natuurlijk stap 1. Wees grondig – ga alle kastjes en laatjes na, en als je dingen niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt, gooi ze ook echt weg! En nog een handige tip: wordt niet te snel afgeleid. Vaak als ik mezelf er eindelijk toe zet om orde in de chaos te scheppen vind ik ergens een leuk fotoboek en vergeet ik dat ik ooit was begonnen met opruimen. Laat jezelf dus niet afgeleid raken door dat soort dingen – ruim de spulletjes simpelweg goed op, dan kan je ze na je grote schoonmaak altijd weer makkelijk terugvinden! Zo heb je ook meteen iets om naar uit te kijken, en dus een goede motivatie om hard aan de slag te gaan. 

Schoonmaken

Dan is het tijd voor het echte werk: de grote lenteschoonmaak. Zoeg van tevoren dat je alle benodigde schoonmaakmiddelen, sponzen, doekjes enzovoort klaar hebt liggen, zodat je niet de boel hoeft te onderbreken omdat je fles ontvetter ineens leeg blijkt of de keukenrol is opgegaan. 

Ga alle hoekjes na die je normaal overslaat, stof af, desinfecteer. Lap je ramen, dweil de vloer, dit is je moment om de boel écht eens grondig aan te pakken!

Verbouwen?

Misschien kom je tijdens je grote schoonmaak wel dingen tegen aan je huis die je toch liever anders zou zien. Dit is dan een geval waarbij je jezelf wel afgeleid mag laten worden! Staak direct alles waar je mee bezig bent, en regel dat eerst. Je gaat natuurlijk niks verbouwen als de boel net strak en schoon is, en dan is het straks volgend jaar weer niet geregeld.

Misschien wil je toch ergens een muurtje in een andere kleur, of vind je je vloer toch wel erg onhandig schoon te maken. In dat laatste geval is nieuw laminaat een goede optie, of pvc vloeren. Het voordeel van pvc is dat het erg onderhoudsvriendelijk is, dus dat zal je volgend voorjaar een hoop tijd schelen!

Voor jou?

Vismarkt Pret: Lachen om Joekes en Verras Mama met Cadeaus!

De vismarkt is een plek vol gezelligheid, waar je niet alleen kunt genieten van de lekkerste vis, maar ook van de leukste joekes en...

Wat je moet weten met een nieuwe kat

De aanschaf van een kat als nieuwe huisdier is natuurlijk een leuk moment. Er komen desondanks ook veel verantwoordelijkheden bij kijken. In dit artikel...

Waarom zou je een macbook huren?

Waarom zou je ooit een macbook huren? Dat is wat veel mensen en vooral studenten zichzelf afvragen als ze weer een MacBook advertentie voorbij...

Recente berichten