Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

on

Het is dan misschien nog wel hartje winter, maar de tijd vliegt en voor je het door hebt is het alweer voorjaar. En dat betekent: tijd voor de grote lenteschoonmaak! Begin het voorjaar goed met een mooi, schoon huis – en ook als ne nog iets wilde veranderen of verbouwen is dit het perfecte moment. Zo kun je met een gerust hart je schone huisje achterlaten terwijl jij al je vrije tijd buiten in het zonnetje spendeert. 

Opruimen

Voordat er goed schoongemaakt kan worden, is opruimen natuurlijk stap 1. Wees grondig – ga alle kastjes en laatjes na, en als je dingen niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt, gooi ze ook echt weg! En nog een handige tip: wordt niet te snel afgeleid. Vaak als ik mezelf er eindelijk toe zet om orde in de chaos te scheppen vind ik ergens een leuk fotoboek en vergeet ik dat ik ooit was begonnen met opruimen. Laat jezelf dus niet afgeleid raken door dat soort dingen – ruim de spulletjes simpelweg goed op, dan kan je ze na je grote schoonmaak altijd weer makkelijk terugvinden! Zo heb je ook meteen iets om naar uit te kijken, en dus een goede motivatie om hard aan de slag te gaan. 

Schoonmaken

Dan is het tijd voor het echte werk: de grote lenteschoonmaak. Zoeg van tevoren dat je alle benodigde schoonmaakmiddelen, sponzen, doekjes enzovoort klaar hebt liggen, zodat je niet de boel hoeft te onderbreken omdat je fles ontvetter ineens leeg blijkt of de keukenrol is opgegaan. 

Ga alle hoekjes na die je normaal overslaat, stof af, desinfecteer. Lap je ramen, dweil de vloer, dit is je moment om de boel écht eens grondig aan te pakken!

Verbouwen?

Misschien kom je tijdens je grote schoonmaak wel dingen tegen aan je huis die je toch liever anders zou zien. Dit is dan een geval waarbij je jezelf wel afgeleid mag laten worden! Staak direct alles waar je mee bezig bent, en regel dat eerst. Je gaat natuurlijk niks verbouwen als de boel net strak en schoon is, en dan is het straks volgend jaar weer niet geregeld.

Misschien wil je toch ergens een muurtje in een andere kleur, of vind je je vloer toch wel erg onhandig schoon te maken. In dat laatste geval is nieuw laminaat een goede optie, of pvc vloeren. Het voordeel van pvc is dat het erg onderhoudsvriendelijk is, dus dat zal je volgend voorjaar een hoop tijd schelen!

Voor jou?

Waarom kiezen voor xenon verlichting?

Waarom kiezen voor xenon verlichting? Deze vraag zien we steeds vaker voorbij komen bij mensen die zoeken naar nieuwe verlichting. Xenon verlichting is momenteel...

Wat komt er kijken bij het organiseren van een zakelijk event?

Als je een eigen bedrijf hebt en ook meerdere werknemers in dienst hebt, dan kan het soms voorkomen dat je een zakelijk event moet...

Wat te doen als medicatie niet meer werkt

Het is altijd lastig wanneer je pijn of lichamelijke ongemakken ervaart zoals slaapgebrek. De huisarts schrijft je chemische medicatie voor waar vaak als gevolg...

Recente berichten