Het kantoor op je computer

on

We werken tegenwoordig veel vanuit huis. De corona pandemie heeft de manier waarop we werken misschien wel voorgoed veranderd. Toch zijn veel mensen positief gestemd over het thuiswerken en zullen zij dit waarschijnlijk (deels) blijven doen, ook wanneer alle restricties van de baan zijn. Belangrijk is wel dat je thuis op een goede manier kunt werken. Maar wat heb je daarvoor nodig? 

Goede afstemming met je collega’s

Belangrijk is om ook tijdens het thuiswerken op een goede, overzichtelijke en efficiënte manier te kunnen werken. Hierbij moet informatie op de juiste manier bij de juiste persoon terecht komen, ook wanneer de fysieke afstand tussen collega’s groot is. Een DMS (Document Management Systeem) helpt je hierbij. Het brengt alle applicaties en belangrijke informatie samen op één overzichtelijk plek, waar je te allen tijde terecht kunt. Voor thuiswerkers betekent dit vaak concreet dat je documenten, e-mails of to-do-lijsten eenvoudig terugvindt, bewerkt en deelt. Hierbij maakt het niet uit wat de herkomst is van een specifiek document. Met een stabiele internetverbinding en browser kun je al zorgeloos en efficiënt thuiswerken.

Werk vanuit huis

Vanuit huis werken, daarvoor hoef je heus niet je hele kantoor naar huis te slepen. Dat is niet te doen. Daarnaast moeten we ook eerlijk zijn: gebruik je echt alle faciliteiten die er op je werk te vinden zijn? Haal in ieder geval de basis in huis. Dat betekent een kopieerapparaat en wat kleine kantoorartikelen en natuurlijk een goed bureau en een goede stoel. Deze meubelen ondersteunen je lichaam tijdens lange werkdagen. Zorg dat je ook een goede planning hebt, thuis kunnen werk en privé anders snel door elkaar gaan lopen. Plan je pauzes in en sluit de werkdag op een vaste tijd af. Kijk ook of het mogelijk is om je ‘thuiskantoor’ in een aparte ruimte op te zetten. Zo kun je die ruimte aan het einde van de dag alsnog afsluiten en ook op die manier scheid je werk en privé op een verantwoorde manier.

De computer die het aankan

Als je kantoorwerk doet, heb je natuurlijk een goede computer nodig. Tijd dus om hierin te investeren, want dit is de kern van je thuiskantoor. Maak een lijstje met jouw prioriteiten en zoek naar aanleiding hiervan naar de juiste computer. Een winkel kan je hierbij helpen maar je kan ook zelf op verschillende websites kijken. Er is zoveel aanbod dat je soms gewoon maar de knoop door moet hakken.

Voor jou?

Van de visa tot de vaccinatie

De vakantie is hier en we gaan weer massaal op pad. Of we zijn dat in ieder geval van plan! Maar voor we op...

Waarom tuinieren je nieuwe zen-hobby kan zijn

In de hectiek van het dagelijkse leven zoeken velen van ons naar activiteiten die ons helpen ontspannen en tot rust komen. Tuinieren is zo'n...

Magneten kunnen op diverse manieren van pas komen

Er zijn bepaalde varianten van uitvindingen die je op handige manieren kan gebruiken. Deze uitvindingen kunnen erg handig zijn wanneer je ze op de...

Recente berichten