Een mooie bruiloft maar voor hoeveel geld?

on

Bruiloft op budget

Mijn beste vriend heeft sinds een aantal jaar een relatie met een meisje uit Amerika. Hij heeft haar ontmoet toen een half jaar in Engeland ging studeren en zij daar hetzelfde deed. Nadat het half jaar voorbij was waren ze allebei compleet verliefd maar tegelijkertijd was het ook erg moeilijk aangezien ze allebei terug moesten gaan naar hun eigen land. In de jaren die volgde hebben ze dus een lange afstand relatie gehad waar ze vaak heen en weer vlogen om elkaar te zien. Daarna zijn ze ook een jaar in Zuid-Korea gaan wonen en daarna een jaar in Spanje. Nu gaan ze waarschijnlijk trouwen zodat ze eindelijk bij elkaar kunnen zijn. Als ze eenmaal getrouwd zijn is het visa probleem namelijk opgelost.

Omdat ze door het heen en weer vliegen en in andere landen wonen veel geld aan de relatie hebben besteed kunnen ze geen gigantische bruiloft organiseren. Maar gelukkig is er zelfs met een kleiner budget een prachtige bruiloft te organiseren. Er zijn veel technieken om je budget beter te besteden. Een van de dingen om te bepalen is wat echt belangrijk is voor jullie bruiloft. Wil je bijvoorbeeld geld uitgeven aan een trouwauto huren. Of is dit niet een van jullie prioriteiten. Begin daarom met het opstellen van een lijst van dingen die belangrijk zijn om te kopen en huren. Maar maak ook een wensenlijst met dingen die je graag wilt maar alleen als er ruimte voor is in het budget. Een andere belangrijke tip is om een verdeelsleutel op te stellen voor het budget.

Budget verdelen

Als eenmaal het budget van je bruiloft bepaald is verdeel je dit budget in percentages over de verschillende onderdelen van een bruiloft. Deze onderdelen zijn bijvoorbeeld de bloemen en decoratie, trouwringen, de fotograaf, trouwjurk en pak en de feestelijkheden zoals het diner, receptie etc. Een andere belangrijke tip is om de tijd te nemen voor het plannen van je bruiloft. Alles hoeft niet in rap tempo. Je wilt namelijk ook de tijd nemen om prijzen te vergelijken. Ga de prijzen van de verschillende onderdelen vergelijken en zoek naar de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Houd tijdens het plannen van je bruiloft desondanks wel je budget in de gaten want je wilt jezelf absoluut niet in de schulden werken om te gaan trouwen. Houd er daarom rekening mee dat een bruiloft niet om geld gaat. Een bruiloft die slechts een paar duizend euro kost kan net zo bijzonder en mooi zijn als een bruiloft die tienduizenden euro’s kost. Het gaat om de sfeer van de bruiloft, niet om hoeveel geld is uitgegeven.

Voor jou?

Slim besparen op wonen en ondernemen voor een gelukkig leven

Wil je graag geld besparen op zowel wonen als ondernemen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! In dit artikel delen...

Wat zijn SCIOS Scope 8 en 10?

SCIOS staat voor Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties. Zij zijn verantwoordelijk voor de certificatie van bedrijven die betrokken zijn bij de inspectie en...

De volgende stap met jouw bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en wil je deze naar een volgend level brengen? Dan is het slim om te kijken wat er voor...

Recente berichten