Alcoholvrij bier: populairder dan ooit

on

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder. Dat komt doordat veel mensen willen drinken wat gezonder is. Maar wat is alcoholvrij bier precies? En hoe wordt het gemaakt? Er zijn verschillende soorten, en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Maar waarom is alcoholvrij bier zo populair? We zetten de voordelen van dit drankje voor je op een rij.

Wat is alcoholvrij bier?

Alcoholvrij bier wordt gemaakt door hetzelfde proces als 'gewoon' bier. Er worden granen, water en gist toegevoegd aan een vat. Dit mengsel gaat dan fermenteren, waardoor er alcohol ontstaat. Bij het maken van alcoholvrij bier wordt er echter een extra stap toegevoegd. Nadat de fermentation is voltooid, wordt de alcohol verwijderd met behulp van vacuümdestillatie of actieve koolstof filters. Dit zorgt ervoor dat het bier geen alcohol bevat.

Er zijn allerlei soorten

Er zijn allerlei soorten alcoholvrij bier op de markt. Je hebt pils, IPA's, blond bier en bruin bier. Er is voor iedereen wel wat wils!

Waarom kiezen voor alcoholvrij bier?

Maar waarom zou je nou kiezen voor een alcoholvrij biertje of voor fentimans? We geven je graag een aantal voordelen:

  • Alcoholvrij bier is natuurlijk veel gezonder dan 'gewoon' bier. Omdat er geen alcohol in zit, bevat het ook minder calorieën. Bovendien is het goed voor je spijsvertering, omdat er probiotica in zitten.
  • Alcoholvrij bier is perfect als aperitief of digestief. Het verlicht de maag en helpt je spijsvertering. Dit komt doordat het kleine hoeveelheden hop bevat. Hop is namelijk een natuurlijk kalmerend middel.
  • Alcoholvrij bier geeft je geen hoofdpijn of misselijkheid de volgende dag. Dit komt omdat er geen tannines in zitten, die hoofdpijn kunnen veroorzaken.
  • Alcoholvrij bier is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen die niet van alcohol houden of moeten minderen. Ook als je gaat sporten of een saunabezoekje plant, is alcoholvrij bier een goede optie. Het helpt je namelijk om hydrated te blijven!

Hoe veel kost alcoholvrij bier?

Alcoholvrij bier is niet duurder dan 'gewoon' bier. Een flesje kost ongeveer dezelfde prijs als een flesje pils. Dit is natuurlijk afhankelijk van het merk en de supermarkt waar je het koopt. Je kunt alcoholvrij bier gemakkelijk online bestellen, maar je vindt het ook steeds vaker in de supermarkten.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel meer weet over alcoholvrij bier! Misschien ga je het binnenkort zelfs proberen? Laat ons weten wat je ervan vond in de comments! Cheers!

Voor jou?

Vakantie in Antalya

Antalya is een van de meest populaire vakantie steden in Turkije. Antalya is een grote stad aan de Middellandse Zee.  Antalya is een toplocatie voor...

Hoe lang kan een partytent blijven staan?

  Wanneer je een groot feest of evenement gaat organiseren in de buitenlucht komen daar over het algemeen de huur en het opzetten van party...

Van de visa tot de vaccinatie

De vakantie is hier en we gaan weer massaal op pad. Of we zijn dat in ieder geval van plan! Maar voor we op...

Recente berichten