Hoe vind je een baan?

on

Hehe, je hebt eindelijk je diploma in de pocket en kan officieel beginnen met het zoeken naar een baan. En wat doe je als je zoekende bent naar een baan? Flink solliciteren natuurlijk! Maar hoe zorg er je er nou voor dat je eruit springt en ze jou uitnodigen bij die baan die jij binnen wilt slepen? Er zijn tegenwoordig verschillende manieren hoe je jouw sollicitatie eruit kan laten springen. Wij geven je graag tips.

Je CV

Het begint natuurlijk allemaal met je CV. Door middel van een goede CV kan je de juiste informatie over jezelf overbrengen en daarbij natuurlijk je werkervaring. Het is belangrijk dat de informatie goed overkomt, maar hou het wel kort en krachtig. Meer informatie over jezelf en over wat je allemaal voor ervaring hebt kan je beter uitwerken in een motivatiebrief. Dit stuur je bij je CV als een bijlage met de mail mee. Er zijn altijd een aantal standaard punten die je benoemd moet hebben in je CV. Wat er sowieso in moet zitten is een het liefst zo lang mogelijke lijst met vorige banen en werkervaringen. Hierdoor benadruk je wat jouw bijzonderheden zijn.

Het bedrijf

Als je eenmaal uitgenodigd wordt voor een gesprek, is het natuurlijk wel zo handig om goede research gedaan te hebben naar het bedrijf. Het is cruciaal dat je tijdens de sollicitatie alle vragen over het bedrijf zelf weet. Doe onderzoek naar de achtergrond van het bedrijf en laat zien dat je je hebt verdiept. Dit is dus niet alleen belangrijk in je motivatiebrief, maar juist tijdens het gesprek. Hoe meer je weet, hoe beter je kan aangeven waarom jij er wilt werken en waarom ze jou zouden moeten aannemen.

Je houding

Tijdens het gesprek is het belangrijk dat je een open houding hebt. Non-verbale communicatie is net zo belangrijk als de verbale communicatie. Let op je houding, zorg voor het juiste oogcontact, neem het woord maar ook niet te veel. Een uitgebreid antwoord is goed, maar wees wel straight en vertel wat je wil vertellen. Alles wat uit je mond komt moet nuttig zijn. Daarnaast is het natuurlijk altijd van belang dat je optijd komt met dit soort gesprekken.

Uitzendbureau

Je kan ook altijd nog kiezen voor een uitzendbureau. Uitzendbureau Den Haag heeft verschillende soorten vacatures voor je in verschillende vakgebieden. Uitzendbureau Den Haag wil ervoor zorgen dat je binnen de jouw gewenste tijd een baan vindt die bij jouw wensen aansluit.

Voor jou?

Hoe organiseer je nu een leuke vriendinnenavond?

In betere tijden sprak ik regelmatig af met mijn vriendinnen voor een leuk avondje uit. We gingen uit eten of we gingen naar bijvoorbeeld...

Hoe zorg je voor een betere nachtrust

Slapen is belangrijk voor de gezondheid. Door een goede nachtrust presteren beter in je leven waaronder op werk en op school. Als je niet...

Dompel je huis en tuin onder in die gezellige kerstsfeer

Het is elk jaar opnieuw weer een speciale periode waarin warmte en gezelligheid centraal staan en waarin we meer dan anders tijd maken voor...

Recente berichten